BEDRIFTSTEKNOLOGI

Trustix: - Norske medier blinde løpegutter for kriminelle

Trondheimsfirmaet Trustix har fått pepper av Aftenposten fordi selskapet skal ha latt seg hacke. Nå tar selskapet et oppgjør med media som "blindt har latt seg bruke som løpegutter for kriminelle".

Pål Leveraas
5. nov. 2000 - 13:11

Dette skrev digitoday den gang: Ingen greide å hacke Trustix

Den smule arroganse selskapet har hatt hva gjelder sikkerhet kan ha virket som en rød klut på hackere. For to uker siden skal det ha lykkes hackere å trenge gjennom brannmuren til Trustix selv. Aftenpostens bevis for dette skal være kildekode fra Trustix.

Oppslaget i Aftenposten har fått Trustix' adm dir Håvard Wollan på banen igjen. Han sier at kildekoden Aftenposten har fått tak i er gammel og at brannmuren er intakt, samt at media i denne saken har latt seg bruke som blinde løpegutter for kriminelle.

I pressemeldingen skriver han: Trustix tar for øvrig sterk avstand fra at enkelte norske media blindt har latt seg bruke som løpegutter for kriminelle som ønsker å skade Trustix. Flere av de artiklene som har blitt satt på trykk inneholder uttalelser fra Trustix tatt helt ut av sin sammenheng, og hvor det er utelatt vesentlig informasjon om faktiske forhold.

Det lyktes ikke digitoday å få Håvard Wollan i tale søndag ettermiddag.

+Les hva andre skriver om saken
+Les hele pressemeldingen fra Trustix

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.