JUSS OG SAMFUNN

TV 2 kan se på betal-TV i en digital fremtid

Vivendi skal selge Canal Plus-kanalene sine i Skandinavia. Telenor avventer, mens Kåre Valebrokk mener at betal-TV-modellen kan være interessant i en digital fremtid.

27. sep. 2002 - 12:24
Canal+ GroupVivendi UniversalCanal+ Technologies
Thomson multimedia




Telenor ASA er et av selskapene som har hatt en relasjon til franskmennene gjennom felles eierskap av Canal Digital. Det ble en konfliktfylt skilsmisse da Telenor Plus gjerne ville kjøpe opp resten av Canal Digital. Til slutt ble det et forlik mellom partene.


Telenor Plus-sjef Stig Eide Sivertsen sier han er fornøyd med dagens samarbeidsklima med franskmennene. De tre betal-kanalene til Canal+ (standard, gul og blå), pluss fotball-avlastningskanalen 'Zap', er en viktig del av pakken som Canal Digital tilbyr sine digital-TV-kunder.

- Vi har en situasjon vi er komfortabel med og har ingen planer om å kjøpe i Skandinavia. Vi avventer hva som eventuelt skjer, sier han til digi.no.

TV 2-sjef Kåre Valebrokk sier til digi.no at det til enhver tid er interessant med nye inntektsmodeller, selv om de ikke har diskutert en eventuell anskaffelse av Canal+.

- Vi har aldri diskutert en betal-TV-modell, men dette er en sak vi får diskutere. Vi har hittil ikke hatt noen måte å distribuere slike kanaler. Den slags virksomheter blir mye mer aktualisert med en eventuell innføring av digitalt bakkenett i Norge , sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.