JUSS OG SAMFUNN

TV 2.no med snobbete Big Brother-kloning

Kikker-TV produsentene går gode tider i møte. Først var det TVNorge med Helt Privat, så kom norsk TV3 med Baren. Nå hiver TV 2 seg på med web-prosjektet "Huset" der syv mennesker skal bo under samme tak - i et "knallhardt" miljø i en villa på Nordstrand i Oslo (som ikke er identisk med bildet).

Therese Werenskiold
19. okt. 2000 - 12:00
TV 2Huset

Ikke så ekstremt som det omstridte programmet "Big Brother", som TVNorge har proklamert at de skal sende i Norge, men like mye Kikker-TV, kun på web.

Selve "Huset" er i virkeligheten en villa på Nordstrand i Oslo, som skal overvåkes med web-kamera både innvendig og utvendig. Dermed går men ikke glipp av selv den minste detalj, dersom man er interessert i å følge beboernes gjøren og laden.

Alle bildene blir lagt ut på Internett, og seerne får i tillegg - hver uke - et sammendrag på web-TV. Det betyr at noen i TV 2 plukker ut og setter sammen det mest spennende som har skjedd i huset den siste uken, og serverer det mer som et "vanlig TV-program" (med juks - man ser at det tar to sekunder å koke poteter i steden for tyve minutter i virkeligheten), men på Internett.

De som bor i huset skal hver uke løse forskjellige oppgaver ved hjelp av seerne. På den måten ivaretar TV 2 Interaktiv interaktiviteten med seerne, og det er, ifølge flere TV-selskaper, viktig nå for tiden.

I motsetning til i TV3s Baren hvor deltagerne brutalt blir stemt ut av serien hver uke, opplyser TV 2 i en pressemelding at ingen av beboerne vil bli stemt ut av "Huset", men at de kan slutte når de ønsker det, og bli erstattet med en ny.

I morgen (fredag) klokken halv to skal TV 2 presentere de 16 personene som danner basen for hvem som skal bo i Huset. Bilder av den enkelte vil bli lagt ut på nettet, og seerne skal stemme på hvem de helst vil ha som beboere. Altså hvem de helst vil se på på Internett - hele døgnet, dersom de vil det.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra