JUSS OG SAMFUNN

TV 2-partner gir deg 1500 sykdommer på Internett

Helsestoff på Internett er god butikk. Flere norske aktører krangler om å bli nettsted nummer én på kløe, smerter og sykdommer, og nå har TV 2s partner God Helse sikret seg det de hevder er gullegget: Internett-rettighetene til en omfattende elektronisk legehåndbok.

15. juni 2000 - 16:08

TV 2s samarbeidspartner God Helse AS har inngått en eksklusiv avtale om bruken av en elektronisk legehåndbok med omfattende muligheter for søk i databasen med sykdommer og symptomer.

Norsk Elektronisk Legehåndbok er utviklet av Trondheims-selskapet Norsk Helse Informatikk (NHI), og selges til leger over hele landet. Boken inneholder alt det en legehåndbok skal inneholde av sykdommer, symptomer og grafiske bilder av hvordan sykdommene ser ut.

Nå har selskapet God Helse, som er deleid av TV 2s nett-divisjon TV 2 Interaktiv, fått eksklusive rettigheter på bruk av søkeverktøy og database på Internett. Selskapet skal lanseres mot slutten av sommeren.

Etter det digi.no forstår skal flere av de norske helseportalene ha vært ute etter rettighetene til legeboken, men God Helse og TV 2 har altså gått av med seieren.

- Dette er en diagnosemaskin hvor man kan søke på tilsammen 1500 sykdommer med tilhørende symptomer. Legeboken er i utgangspunktet laget for leger, men skal tilpasses vårt publikum, sier Ivar Moe i God Helse til digi.no.

Moe mener diagnosemaskinen er enestående på verdensbasis. Helseportalen, som ennå ikke har fått noe navn, har eksklusive rettigheter på internettbruken av boken. I tillegg kan God Helse bruke materialet i andre medier, som TV 2s helseprogrammer, under sine egne produksjoner. Nettstedet skal benytte både video-, radio- og tradisjonelle tekst-tjenester når de lanserer.

- Dette er helt klart et produkt som TV 2 kommer til å bruke, og vi ser på avtalen som en allianse som vil øke verdien på både NHI og God Helse betraktelig, sier Moe.

Norsk Elektronisk Legehåndbok kan testes gratis på NHIs nettsider.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra