BEDRIFTSTEKNOLOGI

TV 8 fra en grad vest

Telenor vil omvende TV-seere til å ta i bruk ny digital teknologi ved mottak av TV-signaler. Svenske TV8 er den første kanalen som vil sende digitalt i Telenors nye tilbud innen digital kringasting, om en ser bort ifra prosjektet Telenor er involvert i selv.

Frode Eriksen
30. jan. 1997 - 16:30

TV 8 starter sine sendinger i september og skal ha fokus på økonominyheter og privatøkonomi. TV 8 skal finansieres av det børsnoterte selskapet Ratos og retter seg i første rekke mot svenske TV-seere.

TV 8 har inngått en langsiktig avtale med Telenor Satellite Services om distribusjon av kanalen. Flere medieselskaper vil begynne å tilby digitale kanaler etter etableringen av Telenors digitale sendeplattform, som blir en realitet når Telenors nye satellitt Thor IIa blir skutt opp. Blant disse er en prøvekanal i regi av Telenor Plus og Nethold, som for bare halvannen uke siden inngikk en avtale om distribusjon og markedsføring av TV-kanaler distribuert ved hjelp av digital teknologi.

Alle kabelnett og over 80 prosent av de private parabolantennene - vel en million - tar i dag inn TV-programmer fra Telenors satellittposisjon, som er en grad vest.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra