BEDRIFTSTEKNOLOGI

TV-program bestilte hackerangrep mot tysk bank

Hackere hyrt av et TV-program avslørte elendig sikkerhet i tyske HypoVereinsbank. Banken hyler høyt om lovbrudd, men lar ukene gå uten noen anmeldelse.

9. okt. 2001 - 07:12
Ratgeber Technik

HypoVereinsbank



Oppdraget ble klarert med ARDs juridiske avdeling som mener at tysk lov beskytter ellers ulovlige metoder når de brukes i undersøkende journalistikk til å fremme offentlighetens interesser.

Ratgeber TechnikBernd LeptihnNewsbytes

Multimedia Network SystemsStephan Weide





Banken hevdet også at nettjenesten ble sikkerhetsmessig oppgradert før innbruddet, men at det gamle og det nye nettstedet ble kjørt parallelt noen uker. Banken mente hackerne brøt seg gjennom sperringene i den ikke-oppgraderte delen av tjenesten. Den har ikke forklart hvorfor den mente det var forsvarlig å la en usikret tjeneste kjøres parallelt med den sikrede.

Leptihn avviser bankens forklaring. Han forteller at Weide og hans medarbeidere prøvde seg igjen på det nye nettstedet, og lyktes i å trenge gjennom de "avanserte sikkerhetssperringene".

Banken truet straks med både politianmeldelse og sivilt søksmål. Etter flere uker har den ikke gjort annet enn å få rettens medhold i at dokumentasjonen som ARD besitter, må tilbakeleveres. Til Newsbytes sier banken at hackingen var klart ulovlig og at de er veldig sinte. Den har ennå ikke bestemt seg for verken sivilt søksmål eller politianmeldelse.

Leptihn hevdet at programredaksjon ville beholde materialet for å kunne dokumentere bankens skjødesløshet for ettertiden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.