CHAOS COMPUTER CLUB

Tysk hacker-guru død

Den tyske hacker-pionéren og medgrunnlegger av legendariske Chaos Computer Club, Wau Holland, døde søndag morgen av ettervirkninger fra et hjerteattakk.

31. juli 2001 - 14:46

Hackerpionéren Wau Holland er død, 49 år gammel. Holland, som egentlig het Herwart Holland-Moritz, var en av frontfigurene i den tyske dataundergrunnen, og var med å starte legendariske Chaos Computer Club, skriver danske Comon, med Telepolis som kilde.

49-åringen fikk hjerteproblemer den 29. mai, og har ligget i koma siden da. For noen uker siden ble tilstanden hans forbedret, og han kunne kobles fra pustemaskinen - men i helgen fikk han igjen problemer, og søndag morgen døde han.

Comon skriver at Holland, som ekspert i sikkerhetsteknologi og databeskyttelse, var kjent og respektert, både i det politiske liv og blant tyske virksomheder - selv om hans holdninger ikke alltid var like populære.

Chaos Computer Club ble stiftet i 1981, og fikk sitt gjennombrudd som samfunnsfiender etter å ha demonstrert et hack på datatjenesten BTX allerede i 1984.

Kondolanseprotokoll er lagt ut på nettsiden http://www.digitalis.org/wau
, og mer informasjon om Chaos-klubben får du på deres eget nettsted.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra