BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tysk UD og hær nekter å bruke Microsoft

Der Spiegel skriver at tysk UD og væpnede styrker vil avslutte sin bruk av Microsoft-programvare, som de tror inneholder bakdører til amerikanske spionsentraler.

19. mars 2001 - 11:22

Ifølge nyhetsmagasinet Der Spiegel har utenriksdepartementet og Bundeswehr utredet sin bruk av programvare og konkludert med at amerikansk programvare i følsomme nasjonale datasystemer må erstattes av tysk.

Det slås blant annet fast at Microsoft-programvare ikke vil bli brukt. Tyske sikkerhetsmyndigheter mener at den amerikanske sikkerhetstjenesten National Security Agency (NSA) har tilgang til Microsofts kildekode, og har sørget for å endre programmene slik at det er mulig for NSA å knekke deres sikkerhetssystemer. Forsvarsdepartementet har følgelig pålagt bruk av systemer fra Siemens og Deutsche Telekom.

Der Spiegel legger til at det tyske utenriksdepartementet har revurdert sin bruk av videokonferanser, etter at det ble klart at disse av "tekniske" grunner ble formidlet gjennom en amerikansk sentral i Denver i delstaten Colorado. En UD-ansatt sa til magasinet at under slike forhold kunne man like godt koplet inn Langley - hovedkvarteret til CIA - direkte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.