SIKKERHET

Tysk universitet rammet av cyberangrep

Har måttet ta en stor del av den sentrale IT-infrastrukturen ut av drift.

Ruhr-Universität Bochum sett fra luften.
Ruhr-Universität Bochum sett fra luften. Foto: Ruhr-Universität Bochum
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. mai 2020 - 16:12

Natt til torsdag denne uken ble alle de sentrale serverne og backupsystemene til Ruhr-Universität Bochum stengt som følge av et cyberangrep.

Det skal kun være Windows-baserte systemer som er berørt av angrepet, inkludert Exchange-basert e-post. Universitetet nevner en håndfull tjenester, inkludert Zoom, som fortsatt skal være i drift da det anses for å være veldig lite sannsynlig at disse er berørt av angrepet.

Heller ikke digital undervisning er berørt og vil fortsette som planlagt, skriver universitet i en pressemelding torsdag.

Ruhr-Universität Bochum har drøyt 42.900 studenter og mer enn 5800 ansatte.

Universitetet i Maastricht bekreftet denne uken at det valgte å betale løsepenger etter kryptovirusangrepet rett før jul i fjor.
Les også

Universitet valgte å betale løsepenger etter å ha blitt slått ut av kryptovirus

Bes ta backup

I en oppdatering fra universitetets IT-avdeling i dag anbefales brukerne av Windows-baserte systemer om å lage en sikkerhetskopi av egne, viktige data og å ikke koble PC-en til nettet inntil videre.

Ruhr-Universität Bochum har fått ekstern hjelp til å løse problemene, men har så langt ikke kommet med informasjon om hva slags angrep det dreier seg om. Men mye tyder på at det dreier seg om skadevareinfeksjon.

Fordi mange universiteter samarbeider tett, har også andre universiteter bedt systemadministratorer om å være ekstra på vakt, da det er mange grensesnitt som infeksjonen kan spre seg gjennom.

Passnøklene legger til rette for passordenes død, og nå melder Google om stor milepæl.
Les også

Google: Brukere har kastet seg over det nye alternativet til passord

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.