JUSS OG SAMFUNN

Tyskere lukter på Spray

Den tyske Internett-giganten T-Online, som er eid av Deutsche Telekom, skal være interessert i å kjøpe det svenske portalselskapet Spray. Ryktene sier også at Yahoo! og America Online skal være interessert.

Sigvald Sveinbjørnsson
25. aug. 2000 - 15:17
VisionT-OnlineSpray

digitodayTelefonica
Les:
Spray på ønskelisten til spansk telegigant


Det ryktes også at Spray er i samtaler med både Yahoo! og America Online, samt en av de andre store europeiske spillerne på markedet. Kilder digitoday har vært i kontakt med sier at America Online ikke er på shopping i Norden.

Spray driver portaler i ni europeiske land og har etablert seg gjennom en lang rekke oppkjøp. Blant annet av norske Nettavisen.
Spray Networks (hvor portalselskapene er underlagt) eies av Spray Ventures. Vision estimerer at Sprayportalene kanskje kan ha en verdi på omkring 5 milliarder svenske kroner.

Planen til Spray har lenge vært å børsnotere portalselskapet i Stockholm, men hvis det kommer inn en utenlandsk gigant blir disse planene mest sannsynlig lagt på hylla for godt.

Det svenske investeringsselskapet Investor AB har investert mer enn en halv milliard svenske kroner i Spray, som lekker penger som en sil. På grunn av kjedelige markedsforhold har det også blitt satt spørsmålstegn ved børsnotering.

Sprays ledelse vil ikke kommentere ryktene overfor Vision.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.