BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tyvene låser fortsatt opp mobiltelefonene

Muligheten til å sperre mobiltelefoner har ikke redusert antallet tyverier. For på nettet henter tyvene hjelp til å låse opp telefonene.

28. nov. 2001 - 06:21


digi.no spurte i fjor Nokia og Sony Ericsson Mobile om de ikke burde endre sitt design og legge IMEI-kodene inn i ROM-kretser som ikke kunne endres. Til tross for at problemet et velkjent, har leverandørene altså enda ikke gjort noe.


Det er åpenbart noen som har skaffet seg slike systemer i Norge, for informasjonskonsulent Bjørnar Storeheier i NetCom bekrefter at de jevnlig avdekker tilfeller av endrede IMEI-koder.

- Antallet tyverier har verken steget eller falt de siste årene. Det ligger på rundt 300 i måneden. En del av dette er telefoner som er mistet, og noe er tyveri. IMEI-sperring stopper de fleste tyver, men vi kjenner til mulighetene til å endre IMEI-koder og avslører av og til slikt, forteller Storeheier til digi.no

Storeheier understreker at mange tyver bruker en stjålet telefon i timene frem til den blir sperret og så kaster den.

Espen Turman, informasjonskonsulent i Telenor Mobil, forteller at heller ikke Telenor merker noen endring i antall tapte telefoner. Han har ikke tall på fordelingen mellom vanlige tap og tyverier, men sier som Netcom at IMEI-kodesperring ikke har ført til noen endringer. Telenors kunder taper også rundt 300 telefoner i måneden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.