KARRIERE

UMTS-sjef forlater Sonera

Ett av medlemmene i Soneras konsernledelse, Harri Hollmén, sluttet brått i stillingen sin før helgen. Hollmén var blant ansvarlig for Soneras innkjøp av andeler i UMTS-lisenser.

Frode Eriksen
11. juni 2001 - 08:57

Nettopp Soneras UMTS-andeler i blant annet Italia, Spania, Tyskland og Norge har blitt selskapets hodepine, og er sterkt medvirkende til at selskapets børsverdi er nær halvert på ett år.

UMTS-andelene ble kjøpt i et børsklima der økte aksjekurser bidro til å finansiere andelene, men etter at kursene begynte å falle i fjor høst, har UMTS-andelene plutselig ikke blitt så attraktive lenger. Ikke bare kostet UMTS-andelene kontant betaling, ofte før inntektene kommer, bare i Tyskland kostet de fem UMTS-lisensene 400 milliarder kroner, men en skal også bygge infrastruktur etter hvert.

Harri Hollmén.
Harri Hollmén.

I Sonera var det visekonsernsjef Harri Hollmén som var ansvarlig for å posisjonere Sonera i det europeiske UMTS-markedet, blant annet i samarbeid med spanske Telefonica. Den jobben klarte han bra. Så bra at Soneras største hodepine nå er selskapets UMTS-andeler.

Hollmén har foruten UMTS, også vært ansvarlig for selskapets GSM-ekspansjon og nettportalen Sonera Plaza etter at han startet i selskapet for to år siden.

Han har bankbakgrunn og starter nå som selvstendig konsulent for investeringsbanker, ifølge en pressemelding fra Sonera. Til den meldingen sier Hollmén selv at investeringene i Spania og Tyskland nå er klare for den operative fasen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.