KUNSTIG INTELLIGENS

Undersøkelse: Seks av ti lærere sier de har tatt elever i KI-juks

Over halvparten av lærerne på norske videregående skoler sier de har tatt elever i å jukse med KI-verktøy som Chat GPT, ifølge en ny undersøkelse.

Stadig flere lærere opplever at elevene jukser ved å bruke kunstig intelligens til å løse skoleoppgaver.
Stadig flere lærere opplever at elevene jukser ved å bruke kunstig intelligens til å løse skoleoppgaver. Illustrasjonsfoto: Colourbox
17. jan. 2024 - 13:15

Mens 58 prosent sier de har oppdaget KI-juks på videregående skoler, sier halvparten av andre lærere at de også i stor grad opplever juks med slike verktøy, skriver Utdanningsnytt.

– Det er et veldig høyt tall. Men jeg kjenner med dessverre godt igjen, sier lektor Marianne Uteng ved Narvik videregående skole.

Hun har blant annet oppdaget juks ved å se at elever bruker ord og formuleringer som de ikke forstår. Enkelte innrømmer å ha jukset når de blir konfrontert, mens andre står på sitt.

– Jeg er bekymret. Hvordan skal det gå? Kunnskapsnivået blir lavere og lavere. Elevene kan ikke så mye lenger, sier Uteng.

Totalt 1234 personer er med i undersøkelsen, som er utført av Opinion på vegne av Utdanningsnytt.

Tiktok hevder at selskapet stanser 95 prosent av falsk informasjon og konspirasjonsteorier før det blir publisert på plattformen.
Les også

Elleville konspirasjoner og monsterhistorier går sin seiersgang på Tiktok

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.