BEDRIFTSTEKNOLOGI

Unisource stykkes opp

Unisource stykkes ytterligere opp etter at AT&T valgte å avbryte samarbeidet med den europeiske telealliansen mellom de nederlandske KNP, Swisscom og Telia. Britiske Energis kjøper nå Unisource Carrier Services for 740 millioner kroner.

Frode Eriksen
2. aug. 1999 - 10:43

Energis betaler 60 millioner pund for Unisource Carrier Services, noe som sikrer selskapet infrastruktur også utenfor Storbritannia. Energis er i dag Storbritannias største carrier av Internett-trafikk, men ønsker nå å utvide produktportefølgen til å inkludere det voksende carrier-markedet i Europa.

Unisource Carrier Services har tilbudt distribusjon av taletelefoni og internettrafikk for europeiske teleselskap, og omsatte for 27 millioner pund første halvår, men endte på et resultat før skatt på minus syv millioner.

Energis har vokst sterkt på økt internettrafikk i Storbritannia etter at joint venturet Freeserve, som selskapet eier sammen med Dixon Group, har vokst til å bli Storbritannias største internettleverandør på mindre enn et år.

Fra før har Unisource sikret seg 100 prosent kontroll over AT&T-Unisource Communications Services (AUCS) etter å ha kjøpt andelen på 40 prosent som AT&T så langt har eid.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra