JUSS OG SAMFUNN

Unntakstilstand også på Internett

Ingenting er helt som de bruker å være på Internett, etter at flyene krasjet inn i den amerikanske drømmen og ødela tryggheten for millioner, kanskje milliarder av mennesker.

12. sep. 2001 - 11:32


øyeblikkelig oversvømmet
Google


Søkemotoren anbefalte folk å lytte på radio eller se på TV, siden mange nettjenester var utilgjengelige.



Svært mange nyhetstjenester strippet forsiden sin for alt annet enn bittesmå bilder og enkle tekster, deriblant VG - som kanskje hadde best opppetid av norske nettsteder utover ettermiddagen igår.
Mange andre ikke-nyhetssider la ut informasjon, så som portal/søkemotor AltaVista. Nyhetstjenesten Slashdot.org, som vanligvis konsentrerer seg om "News for nerds", har lagt ut en mengde informasjon. Nettstedet er basert på at leserne sender inn lenker og historier selv, og mange Slashdot-lesere har gravd opp bilder, film, diskusjonsfora, IRC-kanaler og annet. Blant annet er det mulig å lytte til New York-politiets radiosamband.

Slashdot har måttet takle tre ganger så mye trafikk som vanlig.

Andre steder på nettet diskuteres byggeteknikken som ble brukt i World Trade Center, og hva denne har hatt å si for måten begivenhetene utviklet seg på.

Til og med X10.com - nettstedet bak nettets kanskje mest utbredte - og irriterende - pop-up og pop-under-reklame, har bestemt seg for å gi all plassen til en oppfordring om å donere blod og penger.

Betalingstjenesten PayPal har satt opp kontoer der folk kan donere penger til USAs Røde Kors. Blant de bedre samletjenestene for nyheter, bilder og informasjon om angrepet, er Siliconvalleys lenkesamling.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.