BEDRIFTSTEKNOLOGI

US Army kaster WinNT og kjøper MacOS

Den amerikanske hæren, også kjent som US Army, er luta lei utallige datainnbrudd og vil derfor bytte ut alle sine Windows NT baserte nettservere med Mac OS.

Frode Eriksen
14. sep. 1999 - 03:44

Datainnbruddene mot hærens Internett-servere har vært mange, nå sist i august da en 19-åring fra Wisconsin ble arrestert, mistenkt for et datainnbrudd der han endret på forsiden på hærens nettsted.

Ifølge Army News Service har ikke web-administrator for hærens nettsted, Christopher Unger, ønsket å si noe om hva slags datainnbrudd det var snakk om, hvilke endringer som ble gjort på hjemmesiden, eller hvilke tiltak som hæren vil sette i verk for å hindre lignende datainnbrudd.

Han opplyste imidlertid at hæren vil flytte nettstedet til en sikrere plattform. Så langt har en benyttet Windows NT, men bytter nå til Mac OS-servere som kjører WebSTAR web server programvare. Unger sier at denne plattformen ifølge World Wide Web Consortium er vurdert som sikrere mot datainnbrudd, sammenliknet med hærens NT-løsning.

Rapporter fra konsortiet, sier ifølge Army News Service at fordi Mac-plattformen ikke tillater fjernpålogginger er det forbundet med mindre risiko og benytte denne som plattform.

Offisielle nettsteder i USA er populære angrepsmål for personer som ønsker å bryte seg inn, blant annet for å endre forsiden på statlige og høyprofilerte nettsteder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.