BEDRIFTSTEKNOLOGI

US Robotics trosser markedet

I kamp med gigantene Lucent og Rockwell, konfrontert med et markedet som avventer modemkjøp i påvente av 56Kbps teknologi, og til tross for at x2-teknologien kun leverer 53Kbps, leverer U.S. Robotics kjemperesultater. Selskapets inntjening økte 66 prosent til millioner i forrige kvartal av en omsetning på 5,4 millioner.

Jens Kanden
24. jan. 1997 - 12:30

US Robotics hadde 66 prosent inntektsvekst i kvartalet som endte 29. desember '96. Selskapet tjente $69 millioner, opp fra $41.6 millioner i tilsvarende kvartal i '95, av en omsetning på $645,4, opp fra $364,8 millioner i '95. Resultatene gjorde til skamme frykten om at selskapet ville lide fordi forbrukere avventer den nye x-2 56Kbps-teknologien som kommer på markedet i februar.

Selskapet er i strid med Lucent Technologies og Rockwell Semiconductor som har en konkurrerende løsning. U.S. Robotics har foreslått at selskapets x2-teknologi blir standard over for The International Telecommunications Union, mens Lucent har søkt om at Lucent/Rockwell-løsningen blir standard.

Selv om U.S. Robotics' x2-teknologi ikke klarer mer enn 53Kbps, i henhold til tester selskapet har utført nylig, ser det ut som selskapet vinner kampen om å være først på markedet med de raske modemene. Endel Internett-tilbydere i USA har sagt at de vil støtte x2-teknologien.

I Norge har Telenor Online kommet lengst i testingen med U.S. Robotics' løsning, men selskapet har tidligere uttalt til Digi:data at de vil støtte begge standardene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra