BEDRIFTSTEKNOLOGI

USA best på e-handel

Forrester Research melder at USA ligger best an innen elektronisk handel foran nasjoner som Tyskland, Storbritannia, Japan og Canada.

Jens Kanden
11. mai 1997 - 21:40

Som på de fleste områder i Internett-sammenheng, leder amerikanerne an innen global elektronisk handel, i henhold til en rapport utarbeidet av Forrester Research. Rapporten, Law, Regulation, and the Internet, rangerer potensialet for elektronisk handel basert på markedsstørrelse, teknologisk utbredelse, og politisk klima, melder Internet IT Informer.

USA vil beholde sin posisjon innen elektronisk handel, i henhold til rapporten, hvis landet dropper eksportrestriksjonene på kryptografi - noe landet allerede er i ferd med å gjøre - og dedikerer Internett som en skattefri sone. Canada har en sterk posisjon på grunn av sine gode relasjoner til USA og Europa.

Japan vil gjøre det bra på grunn av myndighetenes initiativ, mens nasjoner som Frankrike, Italia og Australia risikerer å bli liggende etter. Forrester mener at nasjoner som ligger etter bør ta en titt på hva mindre nasjoner som Finland, Sverige og New Zealand har gjort for å fremme elektronisk handel.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.