RESULTATERFINANS

USA-børsene åpner kanskje fredag

Ikke siden depresjonen på 30-tallet har de amerikanske børsene holdt stengt tre arbeidsdager på rad. Nå melder børsene at en åpner tidligst fredag, senest mandag.

Frode Eriksen
13. sep. 2001 - 09:22

Og når børsene først åpner regner de fleste med børsfall. Men selv i det europeiske markedet onsdag var usikkerheten stor med både oppgang og nedgang, selv om de fleste kurver var negative. Årsaken til at USA-børsene holder stengt er at de trenger tid for å garantere et fungerende børssystem.

Under den andre verdenskrigen holdt børsene stengt to arbeidsdager og en må tilbake til depresjonen på 30-tallet for å finne sist børsene holdt stengt i tre dager. Da var det imidlertid president Franklin D. Roosevelt som stengte markedene for å etablere stabilitet.

New York-børsens styreleder, Richard Grasso, sier ifølge Ekonomi24 at det er usikkert at børsen skal kunne klare å ta unna de volum som forventes når børsene først åpner.

- Det kommer til å bli en negativ åpning, og siden vil det vende opp, sier konsernsjef i Barrington Research, Alexander Paris, til CBS Marketwatch, skriver E24.

Også selskap som hadde kontorer i World Trade Center, og som ble hardt rammet av terroristangrepet, sier seg klare til å starte børshandlene igjen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.