JUSS OG SAMFUNN

USA dominerer internett nesten totalt

Amerikanske selskaper står bak 13 av de 15 mest besøkende nettstedene i verden. Lyspunktet er Wikipedias voldsomme vekst.

11. mai 2006 - 13:07

USA var tidlig ute på internett og lenge dominerte amerikanske brukere internett tungt. Dette avtar nå fort etterhvert som resten av verden i stadig større grad kommer seg på nett, viser nye tall fra analyseselskapet Comscore.

Men listen over verdens mest besøkte nettsider er mindre lystig lesing for næringslivsledere og politikere utenfor USA. For listen over de meste besøkte nettstedene i verden domineres nesten totalt av amerikanske selskaper.

Comscore har samlet tallene for hvert av de store amerikanske nettsidene og deres nasjonaliserte sider, for eksempel microsoft.no og msn.no. Disse sidene er eid av samme selskap og er ofte bare undersider på samme amerikanske server.

Her er listen over de 15 mest besøkte nettsidene basert på antall besøkende. Det er bare to ikke-amerikanske aktører på listen. Den ene er den franske søketjenesten Wanadoo og den andre er Wikipedia som kommer overraskende høyt opp på listen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.