BEDRIFTSTEKNOLOGI

USB-pinne gir Bluetooth til Mac

I Tokyo demonstrerte Steve Jobs Bluetooth-løsningen som blir klar til Mac OS X over påske, basert på USB-pinne fra D-Link.

22. mars 2002 - 08:57
Bluetooth for Mac. <i>Illustrasjon:  Apple</i>
Bluetooth for Mac. Illustrasjon:  Apple

I sin demonstrasjon på MacWorld i Tokyo, gjorde toppsjef Steve Jobs det klart at Apple ser på Bluetooth som en erstatning for kabler når en Mac skal kobles til utstyr som mobiltelefoner, hånd-PC-er, skrivere og annet periferiutstyr.

Bluetooth vil også gjøre det mulig å utveksle informasjon direkte mellom to Mac-er.

Til trådløse nettverk anbefaler Apple den langt raskere AirPort-løsningen, det vil si trådløst Ethernet etter IEEE 802.11b-standarden, som Apple har implementert i to år allerede.

D-Link DWB 120M USB Bluetooth Adapter. <i>Foto:  D-Link</i>
D-Link DWB 120M USB Bluetooth Adapter. Foto:  D-Link
 

På maskinsiden fordrer Bluetooth på Mac en USB-pinne fra D-Link, kalt "D-Link DWB 120M USB Bluetooth Adapter". Den kan bestilles fra Apples amerikanske hjemmeside til 49 dollar. Den er i skrivende stund ikke tilgjengelig på de norske Apple-sidene, og er heller ikke beskrevet på e-forretningen til D-Link Norway.

D-Link DWB 120M USB Bluetooth Adapter uten deksel. <i>Foto:  D-Link</i>
D-Link DWB 120M USB Bluetooth Adapter uten deksel. Foto:  D-Link

På programvaresiden fordrer løsningen egen Bluetooth-programvare for Mac OS X 10.1.3, som Apple lover å gjøre gratis tilgjengelig som "Technology Preview 1" fra april. Programvaren får Bluetooth-adapteret til å lete opp Bluetooth-enheter innenfor rekkevidden på rundt 10 meter. Enhetene listes på skjermen. For å opprette en forbindelse, klikker du på den enheten du vil kople deg til.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.