RESULTATERFINANS

Usedvanlig lang og trang fødsel for ny IT-stiftelse

Connect Norge skal legge til rette for oppstart av bedrifter innen IKT og bioteknologi. Etter en 'laaang fødsel' og konstant pengemangel er stiftelsen endelig igang, og SND går inn med et betydelig beløp i startkapital.

Therese Werenskiold
21. sep. 2001 - 13:22
Connect NorgeIKT-Norge



.

Hoff synes det er fint at stiftelsen utvides til å gjelde andre næringer enn IT, og understreker også viktigheten av at Statens Nærings og Distriktsutviklingsfond (SND) går inn i Connect.


Mangel på likvide midler er det som har stoppet tidligere forsøk på at også Norge skal få sin Connect-organisasjon. Connect er etablert i en rekke land og har sitt utspring i USA. I Sverige har Connect eksistert i drøye to år, og har hjulpet et par hundre bedrifter gjennom sitt system.

Stiftelsen er opprettet av IKT-Norge, SND, Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon, Forskningsparkene i Norge, Norsk Venture Kapitalforening, Bedriftsforbundet, , Næringslivets Hovedorganisasjon, Universitetet i Oslo, SINTEF, SIVA, Norges Forskningsråd, Handelshøyskolen BI, Connect Vest-Norge v/IT Vest AS, NTNU og Universitetet i Tromsø.

Leif Frode Onarheim er foreslått som styreleder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.