BEDRIFTSTEKNOLOGI

Uvisst om Mac OS 8

Fortsatt har ikke Ellen Hancock, teknologisjef i Apple Computer, annonsert Apples strategi på operativsystemfronten. Hun har lovet å klarlegge Apple OS-planer i forbindelse med Mac World-messen i San Fransisco i januar. Frykten blant utviklere på Apple-plattformen er at Apples nye OS ikke er kompatiblelt med eldre Mac-programvare.

Jens Kanden
9. des. 1996 - 13:00

Bransjeaktører som følger Apple, venter spent på at Apple skal komme med strategien for sitt Mac OS 8. Ellen Hancock, tidligere IBM'er, ble ansatt som teknologisjef i juli for å hjelpe Apple få bedre styring over operativsystemstrategien.

Det første Hancock gjorde var å bremse opp utviklingen av Copland som har vært under utvikling i fem år. Nå melder BusinessWeek at Hancock ikke vil bekrefte at Apples nye operativssystem vil være kompatibelt med gammel programvare. Insidere sier til BusinessWeek at Hancock ga beskjed 15. november om at Apples operativsystemutviklere skulle sette igang med et nytt operativsystem med deler av Copeland, annen Apple programvare, samt kode utviklet utenfor Apple. Operativsystemet skal være ferdig i 1998 mens Apples eksisterende operativsystem skal oppdateres løpende. Endel utviklere frykter at inkompatibilitet vil ytterligere redusere Apple som en programvareplattform. I de første seks månedene i '96, falt salget av Mac-programvare med 12,5 prosent.

Andre ledere i Apple og store programvareselskaper mener det er en tabbe av Apple hvis de lager et OS som ikke støtter gammel programvare. Ett av spørsmålene ved Apple OS-strategi, er om de skal kjøpe Be Inc. Be har utviklet et eget operativsystem for Apple, Be OS, som regnes for å være meget bra og bedre enn hva Apple har greid å utvikle selv. Be OS, som Apple ønsker å kjøpe, er ikke kompatibelt med gammel Mac-programvare, så hvis Be OS blir grunnstammen i Mac OS 8, kan det spøke for kompatibiliteten. Forhandlingene mellom Be Inc og Apple har foregått i fem måneder, og det sies at det er ueninghet om prisen på Be Inc som gjør at saken drøyer.

Nå begynner det å haste for Apple!

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra