JUSS OG SAMFUNN

Varsler digitale reformer

Statsminister Jens Stoltenberg mener stat og kommune ikke er flinke nok.

Statsminister Jens Stoltenberg har flere digitale hjelpemidler på jobb. På KSs landsting oppfordret han til samordning av arbeidet med digitale tjenester fra det offentlige.
Statsminister Jens Stoltenberg har flere digitale hjelpemidler på jobb. På KSs landsting oppfordret han til samordning av arbeidet med digitale tjenester fra det offentlige. Bilde: Statsministerens kontor

Oslo (NTB): Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) erkjenner at staten og kommunene ikke har vært flinke nok til å ta i bruk nye digitale løsninger.

– Sammenlignet med enkelte andre land ligger vi langt etter, sa Stoltenberg da han talte til KS' landsting i Oslo tirsdag.

Statsministeren trakk fram enkelte gode eksempler på bruk av ny teknologi i forvaltningen og viste blant annet til elektroniske resepter og muligheten for å søke om studielån og levere selvangivelsen på nettet.

– Utfordringen er at denne satsingen ikke er samordnet. Vi står i fare for å utvikle ulike systemer som ikke snakker sammen. Dette er et område som roper på handling og koordinering, sa Stoltenberg, og la til at dette arbeidet må foregå på tvers av kommunegrensene og mellom kommunene og staten.

– Dette er noe regjeringen jobber med, sa han. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.