Varsler hevn mot hackere

Israel oppfatter kyberangrep som terrorisme.

I likhet med USA før dem advarer Israel nå at hackerangrep kan bli oppfattet som en krigserklæring.
I likhet med USA før dem advarer Israel nå at hackerangrep kan bli oppfattet som en krigserklæring.
9. jan. 2012 - 09:05

Israelske myndigheter varsler at de vil besvare kyberangrep på samme måte som de gjengjelder terrorisme, ved å slå tilbake mot alle som truer landet.

- Det er nødvendig å sende en melding til alle som angriper eller truer med å angripe Israel, inkludert i kyberdomenet, sa viseutenriksminister Daniel Ayalon lørdag ifølge nyhetsbyrået AFP.

Svaret kom få dager etter at den saudiarabiske hackergruppen «Group-XP» publiserte israelske kredittkortopplysninger på internett. Rundt 15.000 aktive kort fra tre ulike banker skal ha blitt lekket, ifølge Bank of Israel.

Hackere som truer israelske interesser setter seg selv i fare, advarte Ayalon i en uttalelse som i helgen er bredt sitert i israelske medier.

- Kyberangrep er terrorisme og må behandles som sådan. I kyberdomenet har vi aktive kapasiteter og vi kan slå tilbake mot de som prøver å ramme oss, sier viseutenriksministeren.

Retorikken minner om den USA i fjor anførte mot tilfeller av datasabotasje mot kritisk infrastruktur. Pentagon advarte at hacking kan gjengjeldes med raketter.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra