RESULTATERFINANS

Vellykket Stepstone plassering

Jobbrekutteringselskapet StepStone har foretatt en rettet plassering av 35,6 mill aksjer til kurs 27,5 NOK.

Henrik Anders Skottvoll
8. sep. 2000 - 10:35

Jobbrekutteringselskapet StepStone (STP) har foretatt en rettet plassering av 35,6 mill aksjer til kurs 27,5 NOK. Aksjene er plassert hos institusjonelle aktører i Europa og USA. Størrelsen på plasseringen ble økt med 3.2 million aksjer pga sterk etterspørsel, skriver selskapet i melding.

31.4 million av aksjene ble solgt av selskapets grúnlegger Erik Bakkejord, flere venture-selskaper og sentrale aksjonærer i Job Today. I tillegg ble det utstedt 4,2 mill nye aksjer for å finansiere de resterende 25 prosentene av aksjene i det tyske rekrutteringsselskapet Job Today. StepStone har i dag fullført kjøpet av 75 prosent i den tyske rekrutteringstjensten Job Today for EURO 34,9 mill, med oppgjør i aksjer.

Selgende aksjonærer har i tillegg gitt Morgan Stanley en opsjon for å selge ytterligere aksjer, en såkalt greenshoe. Hvis denne blir benyttet vil det totale salget av aksjer komme opp i 40,1 mill aksjer.

Orkla som eier 21,3 mill aksjer tilsvarende 9% av Stepstone, bekrefter at deres plassering i selskapet er av langsiktig karakter, men vil gjennom sin eierpost i Venture Partners få en hyggelig gevinst.

Som et resultat av disse transaksjonene vil Stepstone ha 235,35 mill utestående aksjer som på kurs NOK 29,- NOK priser selskapet til 6,8 mrd NOK.

Stepstone ble etablert i 1996 og er i dag representert i 10 europeiske land. Selskapet har varslet at de i løpet av september skal utvide sin online rekrutteringstjeneste til Østerrike, Nederland, Spania, Finland og India.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.