RESULTATERFINANS

Venter at den nye iMac-en vil øke Apple-overskuddet

Steve Jobs la onsdag kveld norsk tid frem nok et kvartalregnskap i pluss for Apple, til tross for tregt salg i forkant av lanseringen av den nye iMac-en. Nå skrus forventningene opp til nye produktlinjen.

17. jan. 2002 - 11:35
Apple Computer


Nå knytter det seg stor spenning til hvorvidt den nye, lekre iMac-en (bildet t.h.), som ble lansert i forrige uke, kan løfte Apples omsetning, resultat, aksjekurs og markedsandel til nye høyder.


- Ja, det vil den, svarer de fleste analytikere, og Apple applauderer optimismen:

Selskapet sier at etterspørselen overgår deres egne optimistiske forventninger og at det vil bidra til å løfte omsetningen kraftig fra første til andre kvartal i år, selv om fortjenesten per aksje trolig vil ligge flatt. Det er signaler som markedet liker, noe som ga seg synlig utslag i et kursløft fra 20,78 dollar til 21,80 dollar på Nasdaq etter børstid i går.

Finansdirektør Fred Anderson sier til nyhetsbyrået Reuters at etterspørselen etter den nye iMac-en er den største Apple har opplevd siden den første iMac-modellen ble introdusert for tre år siden, og Anderson anslår derfor at omsetningen vil stige til halvannen milliarder dollar i inneværende kvartal.

- Usikkerhetsmomentet er hvor raskt etterspørselen eventuelt stiger og om vi makter å holde tritt med produksjonen, sier Anderson.


Regnskapet for 2001 avdekker imidlertid en uventet og uvelkommen utvikling for Apple. Selskapets salg til skoleverket, en tradisjonelt svært lojal kundegruppe, er lavere enn ventet. Den ikke avskrekkende prisingen av den lekre designede iMac-en ventes imidlertid å bøte også på dette utviklingstrekket i kvartalene som kommer.

Siden 1. oktober 2001 har Apple-aksjen lagt på seg gode 35 prosent, men det holder likevel ikke i sammenlikning med PC-lederen akkurat nå, Dell, som har steget omtrent 50 prosent i samme periode.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.