BEDRIFTSTEKNOLOGI

Verdens størst IDE-disk

Seagate sprenger grenser når de utover våren slipper Medalist Pro 6450, en 3,5" 6,4 GB IDE harddisk. Det vil også komme en lettversjon, Medalist Pro 5040, som rommer 5GB. Begge diskene er svært støysvake og tilfredsstiller den nye 30 desibel støystandarden.

Eirik Flaa
31. jan. 1997 - 14:10

Nå får SCSI-standarden konkurranse på høykapasitetslagring. Seagate Medalist Pro 6450, som kommer til våren, rommer utrolige 6,4 GB. Vi snakker om en 3,5" IDE-disk. Jeg kan fortsatt huske når 500 MB var øvre grense for IDE-disker, og det er ikke så lenge siden.

Medalist 6450 har alt man kan forlange av høykapasitets lagringsmedier: 9,5 millisekunder aksesstid, intern overføringshastighet på inntil 116 Mbps, 512K internbuffer, og spinnhastighet på 5.400 omdreininger i minuttet. I tillegg til 6,4 GB modellen vil det også komme en noe slankere 5 GB modell i serien, Medalist Pro 5040. Begge modellene er svært støysvake og tilfredstiller den nye bransjestandarden som setter en grense på 30 desibel. Det er foreløpig kun laget en prototyper på diskene, men de første produktene vil være på markedet i løpet av vårparten.

-Vi regner med at vi vil begynne å produsere for fullt i slutten av mars, sier Corporate Communications Manager for Seagate, Emmanuel Vitrak, til Digi:data. Han kan ikke gi noen prisinformasjon på de nye diskene.

- Når det gjelder den generelle teknologien som er brukt i den nye disken, er det i prinsippet akkurat samme teknologi som i dagens 2.5 GB, sier Technincal Support Manager i Seagate, Guy Weawers til Digi:data. Han forklarer at, mens det i den 19mm tykke Medalist Pro 2520 kun er to diskplater, er det dyttet inn 5 diskpaletr i den 6 mm tykkere Medalist Pro 6450.

Weawers legger til at selv om det ikke er problemer med selve produktet, er det forsatt uvisst hvorvidt det nye produktet vil få innpass på Windows95-markedet.

- Gamle BIOSer, samt DOS-filstrukturen begrenser bruken i disse markedene. Dersom en Windows 95 bruker skal installere denne disken, må den partisjoneres i minst tre deler, avslutter Weawers, som tror at det største potensiale for produktet vil være på NT-markedet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.