RESULTATERFINANS

Verdens største nettbutikk trolig i pluss

Internett-bransjen når snart en milepæl. Amazon.com legger trolig frem plusstall for fjerde kvartal, men det blir ikke ekte pluss.

21. jan. 2002 - 11:07

Verdens største nettbutikk, Amazon.com, er i ferd med å motbevise pessimistene som tror det er umulig å tjene penger på bredt anlagte nettbutikker. For amerikanske analytikere tror at Amazon kommer til legge frem sine første plusstall i fjerde kvartal, skriver Wall Street Journal.

Men det blir ikke et ekte pluss. Det er bare proforma driftsresultat, noe som blant annet ekskluderer oppkjøpskostnader. Selv om ikke selskapet over i et ekte pluss, vil et positivt, proforma driftsresultat være et viktig signal.

Årsaken er at julesalget ble overraskende bra og Amazon.com omsatte trolig for mellom 1,04 milliarder og 1,08 milliarder dollar i fjerde kvartal.

Amazon.com er mest kjent som en bokhandel, men bøker, musikk og video står nå bare for halvparten av salget. Med sitt salg av elektronikk, kjøkkenredskaper og verktøy minner Amazon.com stadig mer om en vanlig generell, nettbutikk.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra