BEDRIFTSTEKNOLOGI

VeriSign saksøkes for omdirigeringstjeneste

En amerikansk søketjeneste har anlagt en antitrustsak mot VeriSign, hvor sistnevnte anklages for å kapre feilstavede og ubrukte webadresser med selskapets nye tjeneste.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. sep. 2003 - 10:43

VeriSign er blitt saksøkt for 100 millioner dollar av moderselskapet til søketjenesten Netster.com, Popular Enterprises, for tjenesten Site Finder som leder alle som ved hjelp av en nettleser forsøker å nå .com- og .net-adresser som ikke eksisterer, inn på en egen webside.

Tjenesten, som startet opp mandag denne uken, er allerede blitt kraftig kritisert fra flere hold, ikke minst er det kommet klager om at VeriSign har misbrukt selskapets fullmakter. VeriSign på sin side hevder at det gir brukerne en bekvem tjeneste.

    Les også:

Søkmålet mot VeriSign omfatter ifølge News.com blant annet påstander om brudd på monopolforebyggende lovgivning og urettferdig konkurranse. I tillegg til pengekravet, kreves det at VeriSign stenger tjenesten.

Flere selskaper, blant annet Netster, Microsoft og AOL, leverer tjenester egne tjenester som gjør mye av det samme som Site Finder, men kun for brukere som har valgt deres nettleser eller annen programvare for å håndtere situasjoner hvor domenenavn som etterspørres ikke eksisterer.

VeriSign hadde ifølge News.com ingen kommentarer til søksmålet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.