KORTNYTT

Vi bruker mobilen også i ferien

Man skulle kanskje tro at mange ville skru av mobilen mens de er på ferie. Men dengang ei.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. juli 2004 - 09:08

En undersøkelse gjort av Netcom viser at hele 95 prosent at kundene mobiltelefonen på i ferien. Enda flere er tilgjengelig i helgene. 98 prosent velger da å ha på mobiltelefonen.

-Dette viser at mobiltelefonen er veldig viktig. Folk ønsker å være tilgjengelig selv om de ikke er på jobb. En annen årsak er at mange bruker den samme mobiltelefonen både i jobb og privat, sier Nina Kersten Nilsen, kommunikasjonskonsulent i NetCom, i en pressemelding.

Netcom mener at den høye tilgjengeligheten også skyldes at kundene i langt større grad tar i bruk nye tjenester blant annet som MMS og det å lese nyheter på mobilen.

-Hele 170 prosent flere kunder leser f.eks nyheter på mobilen om man sammenlikner med samme tidsrom i fjor, sier Nilsen.

Hun mener at når ny teknologi som EDGE og UMTS innføres, vil mulighetene for mobile dataløsninger oppleves som raskere og bedre.

- Dette gjør det mer fristende for eksempel å sjekke jobbmail, selv om man er på ferie, sier Nilsen.

Heller ikke om natten er folk flest utilgjengelige på mobilen for å få nattero.

- Hele 90 prosent av NetComs kunder har telefonen på om natten. Det er tydelig at mobiltelefonen, på godt og på vondt, er i ferd med å viske ut grensene mellom privatliv og jobb, avslutter Nilsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra