BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vi tester Nokias GPRS-telefon

Nokia 8310 er Nokias første GPRS-telefon som når butikkhyllene - en knøttliten trendmobil, utstyrt med WAP 1.2-støtte, GPRS, talestyring og god lagringsplass. Vi har testet den.

Sindre Lia
9. okt. 2001 - 12:34



Telefonens ytre

Nokia 8310 er liten - 97 x 43 x 17 mm, 84 g. Jeg har aldri vært tilhenger av de minste telefonene håndterlig sett, fordi størrelsen på en telefon går ofte på bekostning av tastaturets brukervennlighet, men Nokia ser ut til å ha funnet en løsning på dette.


Telefonen er også stilig å se til fra alle kanter og vinkler, og siden dekselet er utskiftbart kan man endre utseende med en kjapp håndvending. Strømknappen sitter på toppen av telefonen, mens man stiller volumet øverst på venstre side. Øverst på høyre side sitter den infrarøde porten, og utganger til batterilader og tilleggsutstyr er som vanlig plassert på undersiden.


Positivt:
God lagringskapasitet, talestyring, radio og GPRS.
Negativt:
Litt skjøre knapper
Konklusjon:
5 stjerner


Skjermen på Nokia 8310 er forholdsvis liten (84 x 48 piksler/5 linjer) men klarer likevel å presentere det den skal, samtidig som den har blitt utstyrt med behagelig lysegrå bakgrunnsbelysning. Tastaturets bakgrunnsbelysning avhenger av hvilket deksel man har.

Telefonens indre

Nokia holder fast ved sitt gamle operativsystem - og det med rette. Menyen på Nokia 8310 består av de 12 kategoriene Meldinger, Anropslogg, Profiler, Innstillinger, Spill, Kalkulator, Gjøremål, Kalender, Infrarød, Radio, Tilbehør og Tjenester.


















Telefonen i bruk







Den integrerte radioen har også god lydkvalitet, iallfall midt i en by hvor telefonen ble testet. At man kan bruke telefonen til andre formål samtidig som man bruker radioen er også et pluss. Man kan for eksempel sortere tekstmeldinger, og muligheten til å opprette egendefinerte mapper er genial. Forhåpentligvis er neste steg på veien, muligheten til å la tekstmeldinger automatisk bli lagret i spesielle mapper basert på hvem som har sendt meldingen.

WAP-leseren i Nokia 8310 er den samme som finnes i andre WAP-utstyrte telefoner fra Nokia. Den er enkel å bruke, og innstillingene er enkle å modifisere - de fleste operatører tilbyr også automatiske innstillinger via SMS.

Telefonens batterikapasitet ser ut til å være svært god. Nokia har oppgitt en standbytid fra 4 til 14 dager avhengig av bruk og nettverksforhold, og en taletid fra 2 til 4 timer. Radioen har en lyttetid på opp til 8 timer. Vi har kun hatt muligheten til å teste telefonen i tre dager, men batteriet har fortsatt igjen 65% av kapasiteten.

Konklusjon:

  • Positive sider: God lagringskapasitet, talestyring, radio og GPRS.
  • Negative sider: Litt skjøre knapper
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra