JUSS OG SAMFUNN

Viasat skal putte fotballmålene i hjørnet

Satellittdistributørene i Viasat skal sørge for at fotballpublikummet holder seg oppdatert. Digital teknologi skal la deg kjøre to fotballkamper samtidig, nesten.

1. sep. 2000 - 07:47
Den interaktive The Goal Show-tjenesten. <i>Skjermbilde:  ViaSat</i>
Den interaktive The Goal Show-tjenesten. Skjermbilde:  ViaSat

Kanskje allerede fra midten av september kan de fotballinteresserte av TV 3s kunder kikke på kampene uten å frykte at de mister oppdateringen fra andre kamper som går samtidig.

Ved hjelp av teknologi fra mediekolossen Rupert Murdochs sportskanal Sky Sports skal Viasat ta i bruk applikasjoner som gjør det mulig å putte Beckhams skruball-mål i hjørnet av skjermen samtidig som Rosenborg slåss på resten, alt i Champions League.

- Vi starter kanskje allerede den 12. september, med tjenesten Goal Show. Dette går ut på at seerne kan velge å få måloppdateringer fra andre kamper opp på skjermen, sier ViaSats sjef for betal-TV, Einar Brustad til digitoday.no.

Han betegner satsingen som en "lekkerbisken" som skal få i gang forbrukerne på interaktive tjenester og få dem til å velge digitalt.

Det er bare seere med Viasats digitale mottagere som kan ta inn ekstratjenesten, og selskapet lanserer nok tjenesten for å kapre andeler i et krigersk marked.

Les:


Satellitt-krangel fortsatt fastlåst
Satellittkrangel kan velte digital-TV-arbeidet
Totalt fastlåst i krig om digital-TV

Etter hvert skal selskapet tilby også andre tjenester, som seerkonkurranser via fjernkontrollen.

Siden de samarbeider med Sky, er det OpenTV-teknologien de går for.

- Det finnes allerede ferdige applikasjoner for denne standarden som passer med de tjenestene vi ønsker å levere, sier Brustad.

Selskapet kjøper applikasjonene fra Sky, og Brustad mener det er sannsynlig at selskapet vil finne også andre eksterne samarbeidspartnere for å utvikle tjenester med andre forretningsmodeller ut fra teknologien.

Med denne teknologien er det ingenting i veien for at TV-selskapene en gang i fremtiden vil kunne ha både `player-cam´ som følger hver enkelt spiller, og eventuelt også - for den som måtte ønske det - `Eggen-cam´ for den som gjerne vil følge Rosenborg-treneren i løpet av kampen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.