JUSS OG SAMFUNN

Video-annonse i eposten kan bli en hit

Da Oracle sendte ut 27.000 invitasjoner til en konferanse per epost, opplevde de at det vedlagte videoklippet ble åpnet 41.000ganger.

28. aug. 2000 - 11:06
Oracle Corp



The New York Times Company


Med mulighetene som åpner seg for annonsørene blir også personvern-temaet høyaktuelt ved utsendelsene av video-annonsene. I Oracle-tilfellet var det selskapet RadicalMail fra California som overvåket bruksmønsteret til mottakerne.

Selskapene kan kartlegge hvem som ser på annonsen, hvor lenge de ser på og hvem de sender annonsene videre til. Ifølge New York Times er ikke RadicalMail og markedsdirektør Jay Stevens særlig bekymret for dette så lenge mottakerne selv har sagt ja til å motta videoklippene.

En av utfordringene blir å opplyse åpent om hva brukerinformasjonen blir benyttet til. Det andre store hinderet, foruten at folk er skeptiske til å motta vedlegg som kan inneholde virus, er båndbredden. Ifølge analyseselskapet Dataquest skal fortsatt 70 prosent av konsumentene sitte på oppringt aksess.

Dermed vil annonsene i første omgang henvende seg til nettbrukere med høyhastighetslinjer.

Men det forhindrer ikke at tenåringsidolet Britney Spears har sendt ut en epost-reklame med klipp fra den siste videoen til fansen sin. De har garantert en gjennomsnittsalder under 20 år og sitter ikke nødvendigvis med bredbåndet inn i husveggen.


Vil du vite mer om alternative former for digital annonsering, kan du ta en nærmere titt på denne workshopen vår (seminaret koster penger): trend: Slik bygger du merkevarer i digitale kanaler

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.