BEDRIFTSTEKNOLOGI

Viktig avtale for gratis telefoni

Gratistel, som tilbyr gratis telefoni avbrutt med reklame, har inngått en lisensavtale med British Telecom som betyr en kraftig ekspansjon for det svenske selskapet.

Frode Eriksen
28. apr. 1999 - 15:57

British Telecom forbereder seg på en fremtid der en stadig større del av telefonkundene vil ringe gratis, til tross for at samtalene hvert 90. sekund blir avbrutt av reklame.

Selskapet har derfor lett etter utstyr for å kunne tilby dette, og har gitt oppdraget til svenske Gratistel.

Hvor mye denne avtalen er verdt for Gratistel blir ikke opplyst, men den inkluderer både kompetanse og systemvare. Maskinvaren som skal leveres takler 3000 linjer beregnet for 300.000 brukere. Gratistel blir betalt etter bruken, med et fast beløp per minutt.

For å svelge unna avtalen i systemet trenger selskapet mer penger, og planlegger nå en emisjon på 80 millioner kroner og regner med notering av Stockholms-børsens SBI-liste i mai. Med en pris på 98 kroner per aksje ender den totale prisen på selskapet på en halv milliard.

Pengene trengs også for ekspansjon i USA og i Japan, ifølge administrerende direktør i Gratistel International, Peter Landgren.

Selskapet har vokst raskt siden starten i 1995, og solgte for 11 millioner kroner i 1998. Selskapet har vel 300.000 kunder i de nordiske landene der selskapet er etablert. Målet er å inngå lisensavtaler med 25 nye selskap innen neste år, og ni millioner brukere i år 2001.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.