BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil at 'hele nasjonen' skal satse på mobilt Internett

Per Morten Hoff i IKT-Norge vil bruke 500 millioner forskningskroner på utvikling av applikasjoner til mobilt Internett. Det er her Norge har størst sjanse for å skape suksessbedrifter, mener han.

Therese Werenskiold
19. feb. 2001 - 10:49
IKT-NorgeMobile Forza
Mobilt Internett Forum

Per Morten Hoff








- Vi har imidlertid en jobb å gjøre i Norge. Det er mange misforståelser omkring hva dette dreier seg om. Mange setter likhetstegn mellom mobilt Internett og WAP, som igjen oppfattes som en flopp. Vi må jobbe for å synliggjøre de enorme vekstmulighetene som finnes i dette markedet, sier administrerende direktør Haakon Klæbo i Mobile Forza.


Ferske analyser viser, ifølge en pressemelding fra Mobile Forza, at antall brukere med nett-tilgang via mobile enheter vil overstige antall brukere med nett-tilgang fra hjemme-PC i løpet av et drøyt år.

- Boomen i SMS-markedet viser litt av potensialet i det mobile Internett. På tross av dårlig brukergrensesnitt, få og relativt lite spennende tjenester, omsettes det her for store penger. Med bedre brukergrensenitt og "mobilt bredbånd" vil for eksempel mobile fotoarkiv, mobil jukebox, mobil CRM, mobil marketing og mobile spill komme for fullt, mener Klæbo.

En analyse gjennomført av det danske konsulentselskapet Strand Consult viser at SMS-markedet i Norge i år er verdt rundt 450 millioner kroner, mens annonsering på (fast) Internett vil ligge på 400 millioner kroner.

- Rundt i verden er Skandinavia oppfattet som ledende innen "wireless". Norge oppfattes nok likevel som litt etter Finland og Sverige. Ser vi bort i fra fyrtårnene Nokia og Ericsson, er vi trolig helt på høyde med våre naboer, uttaler Klæbo i pressemeldingen.

Et annet mål for forumet er å stimulere til at bedriftene innen mobilt Internett går ut i verden med sine produkter. IKT-Norge har sammen med Norges Eksportråd og Statens Nærings og Distriktsutviklingsfond opprettet et startsenter for norske bedrifter i Tyskland. Her blir rimelige og fleksible kontorlokaler stilt til disposisjon. Mobilt Internett Forum ønsker å påvirke til at halvparten av plassene settes av til mobilt Internett. Det er i dag 12 plasser i senteret.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra