KARRIERE

Vil bruke 3D i kampen om studentene

UiO jakter på 30 millioner kroner til spill som kan fange opp studenter til realfag.

20. feb. 2008 - 11:47

Idéskaperne Erlend Arge og Morten Dæhlen jakter nå på 30 millioner kroner for å få fullfinansiert et 3D-spill som kan bidra til å rekruttere studenter til realfag ved UiO i 2010.

Erlend Arge jobber på heltid med prosjektet, mens Morten Dæhlen er instituttleder og professor ved Institutt for informatikk. Arge og Dæhlen har inngått en avtale med Utdanningsetaten i Oslo kommune om å utvikle spillet.

Ønsket er at det skal bli mulig å utvikle et spill der elever kan sitte hjemme og gå på et virtuelt besøk til en forsker og stille spørsmål om faget, for så å finne ut om de vil satse på en karriere som for eksempel sosialantropolog eller en annen karriereveg, forteller prosjektleder Erlend Arge og styreleder Morten Dæhlen til UiO.

I den tredimensjonale spillverden «World Beside» får elevene i oppgave å løse klimaproblemer på egen hånd. I framtiden kan spillet utvikles til å bli et redskap for å rekruttere studenter til realfag ved UiO.

Planen er å ha laget en virtuell modell av hele Universitetet i Oslo innen 2011.

Utviklingen av teknologien er delvis gjort ved Universitetet i Oslo og Simula-senteret. Etter planen skal «World Beside» være klar til bruk for alle videregående skoler i januar 2009.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra