BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil gi deg penger for å ta telefonen

Konsernsjef i NetCom AB, Lars-Johan Jarnheimer, er positiv til at selskapets mobilkunder skal kunne motta penger fra selskapet hver gang de mottar en telefonsamtale. Men for verken Telenor Mobil eller NetCom er dette en aktuell idé i dag.

Frode Eriksen
9. nov. 1999 - 11:57

Tiltaket om å betale penger til mobilkuder hver gang de mottar en samtale stammer fra Italia, der Telecom Italia Mobile fra og med denne måneden tilbyr sine kunder penger, nærmere bestemt 33 øre, hver gang de mottar en samtale via mobiltelefonen.

Mobilselskapet er først i verden som tilbyr en slik bonus, og gjelder bare for kontantkortkunder. Pengene lastes ned på kortet og kan brukes til å foreta nye telefonsamtaler.

Konsernsjef i svenske NetCom AB, Lars-Johan Jarnheimer, sier til Dagens Industri at han er positiv til at selskapets mobilkunder i det svenske mobilselskapet Comviq skal kunne få penger for hver gang de mottar en mobilsamtale.

Målet for Telecom Italia er at konkantkortkundene skal foretrekke å ikke slå av telefonen, noe som kan øke selskapets trafikk i nettet ved at flere samtaler kommer igjennom. Selskapet mottar 2,60 per samtale som kobles inn til selskapets mobilnett.

Informasjonsdirektør i Telenor Mobil, Elisabeth H. Gjølme, sier til digi.no at idéen ble luftet i selskapet for et par år siden, men at det ikke er jobbet videre med den.

- Vi ser det ikke som noe problem at mobilbrukerne i dag slår av telefonen, siden de fleste likevel har mobilsvar.

- Vi oppfordrer jo folk til å slå av mobiltelefonen i flere sammenheger.

Gjølme avviser likevel ikke at selskapet senere kan tenke seg å ta opp tanken på nytt.

- Men vi har jo allerede verdens laveste mobilpriser i Norge, slik at vi har betydelig mindre å ta av sammenliknet med i Italia. Et slikt tiltak ville også kunne gå ut over de generelle prisreduksjonene i markedet, sier hun.

Til det poenget får hun støtte fra informasjonsdirektør i NetCom, Per Bjørkum. Han sier til digi.no at et slikt tiltak uansett vil synes i selskapets regnskap.

- Vi har ikke vurdert et slikt tiltak, som heller ikke er aktuelt i dag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra