UTVIKLING

Vil ha åpen kildekode på .Net-plattformen

Norske Gaiaware arrangerer programmerings-konkurranse for åpen kildekode på Microsofts .Net-plattform.

3. jan. 2008 - 12:12

Norske Gaiaware er et programvareselskap som satser på å levere .Net-baserte programmeringsbibliotek under en GPL-lisens.

    Les også:

Selskapet het tidligere Frost Innovation, men endret navnet for bedre passe til selskapets hovedprodukt, Gaja Ajax Widgets. Det er et .Net-baserte utviklingsbibliotek som lisensieres ut under en såkalt dual-lisensieringsmodell.

Utviklere som jobber med ikke-kommersielle løsninger kan bruke GPL-utgaven vederlagsfritt, mens kommersielle aktører må betale for en kommersiell lisens.

Biblioteket fungerer på Microsofts .Net-plattform, samt på åpen kildekode-alternativet Mono.

Nå arrangerer Gaiaware en utviklingskonkurranse, der førstepremien er en sjekk på 10.000 euro, eller litt i overkant av 80.000 norske kroner.

Deltagerne må lage et system som deles ut under GPL, og det må bruke Gaia Ajax Widgets. Det er valgfritt om det skal kjøre på .Net eller på Mono, men det er et absolutt krav at det også er kompatibelt med Mono.

Vinneren vil bli kåret av en jury som blant annet består av Trolltech-gründer Eirik Chambe-Eng og Miguel de Icaza. Icaza er mannen som startet Linux-grensensittet Gnome og Mono.

Her kan du lese mer om programmeringskonkurransen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra