JUSS OG SAMFUNN

Vil ha fire milliarder fra Real etter misbruk av persondata

Er du i beit for penger? Sjekk om du har Real Jukebox på maskinen din. Det kan muligens gi deg noen småpenger til smør på brødet. Fra fire milliarder og oppover.

Therese Werenskiold
11. nov. 1999 - 14:20


RealNetworks


Les mer om hva brukerne ble utsatt for:
RealNetworks beklager personvern-overtramp

Men brukerne gir seg ikke så lett. RealNetworks saksøkes nå fra flere hold. En av RealJukebox-brukerne, Jeffrey Wilens, saksøker selskapet for brudd på delstatens lovverk om god forretningsførsel, og krever 500 millioner dollar, eller ca fire milliarder kroner.

I tillegg ble selskapet offer for et søksmål foretatt på vegne av alle RealJukebox-brukerne. Denne saken skal nå opp i den føderale retten. Søksmålet er basert på selskapets brudd på personvernlovgivningen, og uetisk forretningsførsel.

Advokat Kellie Allen sier til ZDNet at det er en viktig sak fordi den handler om retten til personvern i forhold til RealNetworks mulighet til å samle inn personlig informasjon uten å informere brukerne om dette.

Søksmålet ber retten kreve at alle brukerne som har betalt for programvare som har videresendt opplysninger til selskapet vil få en kompensasjon. Anklagerne vil også at all privat informasjon skal slettes fra nettstedet, og de krever en forklaring på hva som er gjort med de innsamlete dataene hittil.

(Kilder: News.com, Wired News og ZDnet)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.