BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil lage Communicator for Amiga

Da kildekoden til Netscape Communicator 5 ble frigjort, håpet mange i Amiga-miljøet på at en Amiga-utgave ville være rett rundt hjørnet. Dette skjedde dessverre ikke, men nå er aMozilla-prosjektet startet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. jan. 1999 - 08:13

Ifølge aMozilla-prosjektets nettsted, ble prosjektet startet med kun ett mål for øye; å utvikle en Amiga-utgave av Netscape Communicator 5. Til nå har Amiga-brukerne måttet klare seg med nettlesere som Voyager, IBrowse og AWeb, som mange mener står langt tilbake for browsere som blant annet Netscapes Communicator.

aMozilla-gruppen har som mål å lage den beste utgaven av Communicator – uansett plattform. Og prosjektet er ambisiøst, det skal utvikles utgaver for begge maskinvareplattformene Amiga OS kjører på, Motorola 680x0 og PowerPC.

På prosjektets nettsted er det fram til den tiende januar mulig å melde seg på de forskjellige arbeidsgruppene i prosjektet. Dette inkluderer arbeidsgrupper for koding, betatesting, lokalisering og administrasjon.

Hele prosjektet er selvsagt basert på frivillighet og er derfor avhengig av at Amiga-brukere over hele verden bidrar.

Også Opera Software meldte i fjor om en kommende Amiga-utgave av selskapets nettleser, Opera. Dette prosjektet har strandet og det er ifølge Opera Software lite sannsynlig at det vil vekkes til live igjen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.