BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil levere amerikansk bredbånd i Norge

Det amerikanske teleselskapet Global Crossing vil innen to år knytte Norden og byene Oslo, Stockholm, Gøteborg, Malmø og København til sitt internasjonale bredbåndnett.

Frode Eriksen
14. mars 2000 - 11:23

Global Crossing lanserte mandag planer om å investere over 25 milliarder kroner på bredbåndsnett i Europa de neste to årene, og en viktig del av dette nettet blir Skandinavia.

Dermed vil både Telenor og Telia møte hardere konkurranse i sin trafikk til og fra Skandinavia.

- Vi arbeider med å etablere et Stockholmskontor og regner med å ha etablert vår fiberoptiske kabel til Stockholm i september, sier Global Crossings regionsjef for Skandinavia, Dag Aanensen til Dagens Industri.

Global Crossing er et selskap som få hadde hørt om inntil i fjor, etter at det i 1997 ble etablert av Gary Winnick.

Takket være en sterkt økende børsverdi som nå ligger i underkant av 400 milliarder kroner, har selskapet kjøpt Cable & Wireless sine undersjøiske telekabler og det amerikanske teleselskapet Frontier.

Nå bygger selskapet ytterligere ut sitt trans-atlantiske bredbåndsnett, som ikke bare skal knytte USA til Europa, men også Japan. I løpet av året står også Skandinavia for tur heter det i en pressemelding fra Global Crossing.

Aanensen sier til Dagens Industri at Skandinavia er et av de mest interessante markedene for høyhastighets Internett på grunn av dereguleringen i regionen. Han vil ikke si om kablene skal trekkes langs veier, strømkabler eller jernbanespor.

Selskapets nett vil til slutt omfatte 156 000 kilometer med en kapasitet på 80 prosent av verdens data- og teletrafikk.

Telia er en av Europas største konkurrenter til Global Crossing, med sin internasjonale infrastruktur som antas å ha en verdi på mellom 75 og 150 milliarder kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra