BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil optimalisere strukturen

EUnet skal på et møte til uka avgjøre hvilken nodestruktur selskapet skal satse på etter en gjennomgang av eksisterende noder opp mot de nye teletakstene Telenor offentliggjorde tirsdag.

Frode Eriksen
28. nov. 1996 - 15:20

Stemningen er noen mer avslappet hos EUnet enn hos konkurrentene i Riksnett, etter Telenors pressekonferanse tirsdag da de nye teletakstene ble offentliggjort.

- Vi holder hovedfokus på bedriftsmarkedet og lar private koble seg opp det vi ser at det er kapasitet til det, sier administrerende direktør i EUnet, Per Brose, til digi:tele. Han varsler en sentralisering av nodestrukturen til selskapet, noe som skal komme kundene til gode ved færre og større noder med bedre kapasitet og færre flaskehalser.

- Folkene våre går nå igjennom hva vi har og vi skal neste uke bestemme oss for hva vi skal sitte igjen med.

Brose mener at en også vil kunne se en endring av trafikkmønsteret på Internett ved at Telenor gjør det dyrere å bruke Internett ved å innføre de nye lokaltakstsonene.

Brose mener at selskapet skal ha den nye nodestrukturen klar til 1. januar.

Norges tredje største Internettaktør på privatmarkedet, Powertech, har også noen planer liggende. Markedssjef Hans Jakob Prydz, sier til digi:tele at selskapet vil offentliggjøre disse over helga.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.