JUSS OG SAMFUNN

Vil sperre skole-PC-er for nettspill

Kunnskapsminister Øystein Djupedal vil ha slutt på at elever driver med nettspill i skoletiden.

27. sep. 2007 - 07:20

Oslo (NTB): Kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) vil ha slutt på at elever bruker skoletiden til pengespill på nettet, og lanserer nå en kampanje overfor alle landets videregående skoler og folkehøyskoler.

Djupedals departement sender nå utstyrspakker med blant annet plakater, T-skjorter og brosjyrer til alle videregående skoler og folkehøyskoler for å bekjempe spillproblemer. Pakken inneholder også en veiledning om hvordan skolen kan stenge PC-ene for tilgang til spillselskapenes nettsider.

– Skolen skal være en arena for læring og ikke pengespill, sier Djupedal til Aftenposten.

Han håper samtlige skoler følger oppfordringen om å gjøre skolen til spillfri sone.

– Vi kommer ikke til å pålegge skolene noe, men vi sender ut informasjon om hvordan de kan hindre at det blir spilt på skolen, sier Djupedal.

Kampanjen er utarbeidet av Lotteritilsynet. Tilsynet mener at pengespill er et økende problem i den videregående skolen.

Leder Vibeke Mohn Herberg i Elevorganisasjonen, som organiserer elevene i den videregående skolen, sier at en del elever bruker fritimer og friminutter til spill. Hun mener derfor det er positivt at departementet tar tak i dette.

Men hun understreker at sperring av spillsider ikke alene er nok til å hindre spillavhengighet blant elever.

– Hvis ikke elevene samtidig får god informasjon om hva som skjer når spillingen tar overhånd, så spiller de bare andre steder enn på skolen, sier Mohn Herberg.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.