JUSS OG SAMFUNN

Vil utestenge Huawei og ZTE

Etterretningskomiteen i USAs kongress ser på Kinas telekomselskaper som spioner.

Etterretningskomiteen i USAs kongress har lenge lekt med tanken om å utestenge kinesiske telekomselskaper fra det amerikanske markedet.
Etterretningskomiteen i USAs kongress har lenge lekt med tanken om å utestenge kinesiske telekomselskaper fra det amerikanske markedet.
8. okt. 2012 - 07:05

Washington (NTB-Reuters-AFP): De kinesiske telekom-gigantene Huawei og ZTE utgjør en sikkerhetstrussel og bør nektes adgang til det amerikanske markedet, mener en komité i Kongressen.

Etterretningskomiteen i Representantenes hus har det siste året gransket de kinesiske telekomselskapene og legger nå fram sin rapport.

Hovedkonklusjonen er at man ikke kan stole på Huawei og ZTE, fordi de to telekom-gigantene angivelig kan la seg påvirke av kinesiske myndigheter til å undergrave USAs sikkerhet.

Kongresskomiteen frykter blant annet at Kina skal benytte telekomselskapene til å drive militær- og økonomisk spionasje i USA, og til å gjennomføre dataangrep mot amerikanske mål.

Både Huawei og ZTE har tidligere avvist at de har bånd til myndighetene i Beijing, og lederne for de to selskapene understreket i forrige måned under en høring i Kongressen at de utelukkende er opptatt av å drive business, ikke politikk. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.