JUSS OG SAMFUNN

Virtual Garden trekker seg fra svensk konkursbo

Reklamebyrået Virtual Gardens Sverige-satsing fikk et kort liv. Det som i desember ble presentert som et lykkelig partnerskap med Garell Annonsbyrå, har i ettertid vist seg å være et millionsluk, ifølge Nils Petter Nordskar.

29. mars 2001 - 12:12
Virtual GardenNils Petter Nordskar

- De nye norske eierne mener vi har dratt på oss for store kostnader. De vil bryte avtalen. For oss gjenstår derfor ikke noe annet alternativ enn å legge ned byrået, sier administrerende direktør Christer Garell i Virtual Garden Stockholm til den svenske nettavisen Vision.

Nils Petter Norskar skriver i en pressemelding at Virtual Garden fortsatt har ambisjoner om å etablere et nordisk byråprodukt, og at selskapet for tiden samtaler med mulige partnere i Danmark.

- I utgangspunktet skal vi starte fra scratch i Danmark, og har derfor ikke tid til å dra i gang to land på en gang, sier Nordskar til digitoday.no.

- Vi har brukt lang tid på å finne de riktige folkene i Danmark. Vi har lært litt av prosessen i Sverige, humrer han lakonisk.

For satsingen i Sverige fikk et kort og ulykkelig liv. Virtual Garden undertegnet en intensjonavtale med Garell Annonsbyrå i desember i fjor - en avtale som ble offentliggjort i januar i år.

- Svenske Garell overbeviste oss om at de var gjeldfrie og vi kjørte på med friskt mot på nyåret. Det viste seg at de hadde blant annet 400 timer "på lager" fra 1999, som de ikke hadde fakturert for, forteller Nordskar.

Han opplyser at den endelige økonomigjennomgangen av det svenske reklamebyrået var "milevis unna det man ble forespeilet av den svenske ledelsen". Virtual Garden velger derfor ikke å inngå noen endelig avtale.



- Det ble et sant helvete. Vi hadde valget mellom å slå selskapet konkurs, starte opp på nytt, eller glemme det hele. Vi valgte det siste, sier Nordskar til digitoday.no.





digitoday.no


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess

VisionTelenorOn OffHemköp

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.