JUSS OG SAMFUNN

Virtuelle klasserom for syke barn

Virtuelle klasserom som gir syke og handicappede barn mulighet til å holde kontakt med skole, venner og hjem, ble en av vinnerne i årets Global Bangemann Challenge som kårer verdens beste IT-prosjekter.

Therese Werenskiold
11. juni 1999 - 12:18

Prosjektet med virtuelle klasserom drives av Institutionen för Teleinformatik ved Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, og er finansiert av Telias læremiddelfond og KK-stiftelsen.

Prosjektet, som kalles Caroline & Christer, er kåret til et av verdens beste IT-prosjekter. Hele 458 prosjekter fra 56 land deltok i Global Bangemann Challenge, som er et initiativ fra Stockholm by.

Hvert år blir mer enn 1000 svenske barn rammet av så slvorlige sykdommer at de må bo på sykehus i lengre tid. Frem til i dag har sykehusoppholdene innebåret et alvorlig avbrudd i barnas vanlige liv, og mange ganger har isolasjonen fortsatt etter sykehusoppholdet fordi barna må holde seg hjemme på grunn av smittefaren.

I Caroline & Christer-prosjektet har seks svenske sykehusskoler blitt utstyrt med datamaskiner og videokonferanseutstyr, og gjennom å koble sykehusskolene til Internett og et internt nett, skapes en virtuell skole, skriver Telia i en pressemelding.

- Det er veldig viktig at barn som får et lengre sykehusopphold kan holde kontakten med venner, familie og skole. Vi tror det kan bidra til at de blir fortere friske, ved at de har det bra psykisk, sier Birgir Jakobsson som er klinikksjef ved barneavdelingen på Huddinge Sjukhus.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.