BEDRIFTSTEKNOLOGI

Virus ga milliardtap første halvår

IT-konsulentselskapet Computer Economics er spesialister på IT-økonomi. De anslår at næringslivet verden over har tapt 57 milliarder kroner på virusangrep hittil i år.

Eirik Rossen
21. juni 1999 - 14:56

Første halvår i år har gitt tre globale virusepidemier: CIH, Melissa og Explore.Zip. Disse kriminelle programmene har rammet mange hundre tusen PC-er. Kostnader knyttet til nedtid og ødeleggelser er anslått til 5,6 milliarder dollar eller 57 milliarder kroner, opplyser Computer Economics i en pressemelding. Beregningen er gjort på grunnlag av tilbakemeldinger fra 185 tilfeldig valgte større selskaper.

Selskapets forskningsansvarlige Michael Erbschloe betegner virusangrep som en form for økonomisk terrorisme. Han mener virusangrep vil fortsette i samme takt som hittil i år, men med stadig verre følger. Nedtiden vil øke, og flere brukere vil rammes.

Erbschloe mener situasjonen ikke vil bli bedre før selskaper tar trusselen tilstrekkelig alvorlig til å investere mer i sikkerhetstiltak, i form av både menneskelige og økonomiske ressurser. Etter hans syn kan ikke bedrifter flest føle seg trygge før de minst dobler sine sikkerhetsbudsjetter.

- Vi har drevet undersøkelser hos IT-folk i tolv år, sier Erbschloe til Wired. - Vi får stadig tilbakemelding om at det ikke investeres nok i datasikkerhet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.