BEDRIFTSTEKNOLOGI

Virus-skremsel om mobiltelefoner

SMS-bomber og mobilvirus: Enda et selskap lanserer virusbeskyttelse for lommedatamaskiner og mobiltelefoner, men de har hittil ingenting å beskytte mot.

10. aug. 2000 - 11:24
PDA

Outlook Express

SMS-Flooder


Og når forbrukerne blir skremt, da spurter industrien inn for å tilby sine løsninger, som alle har det til felles at de beskytter mot noe som ennå ikke eksisterer.

F-SecureSymbian

SymantecNortonNetwork AssociatesMcAfee

Palm



IDC

For PocketPC er problemet litt mer omfattende. Microsofts plattform stiller seg mer åpen for kjente angrep i og med at man kan kjøre VBSkript, som er det programmeringsspråket somILOVEYOU-ormen ble laget i.

F-Secure Corporation


Norton og McAfee satser også på skannere i selve maskinen, og begge skal lete etter virus i de programmene og filene som skal overføres under synkroniseringen.

Synkronisering er per idag den vanligste måten å få filer inn i lommedataen, men dette vil bli overtratt av nedlasting fra Internett, tror en analytiker hos Virus Bulletin.

- Selv om det idag ikke finnes virus for noen av disse platformene, så kan man være helt sikker på at de kommer i fremtiden, og denne typen teknologi vil være påkrevd i en trådløs verden, sier programsjef for Internett-sikkerhet i IDC, Chris Christiansen i F-Secures pressemelding.

Tillegg: digi.no er blitt underrettet om at det eksisterer etpar trojaner-programmer som kan utgjøre en plagsom trussel for Psion-maskiner. Disse kjører en avansert versjon av EPOC-programvaren, men har langt mer funksjoner enn EPOC-versjonen i vanlige mobiltelefoner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra