AVTALER & KONTRAKTER

Visma kjøper i Sverige

Nå leverer Øystein Moan over 2 millioner lønnslipper hver måned.

Visma, med toppsjef Øystein Moan i spissen, kjøper opp en svensk konkurrent. Dermed er han blitt den største aktøren innenfor lønn- og administrasjonstjenester i det nordiske markedet.
Visma, med toppsjef Øystein Moan i spissen, kjøper opp en svensk konkurrent. Dermed er han blitt den største aktøren innenfor lønn- og administrasjonstjenester i det nordiske markedet.
17. apr. 2012 - 09:27

Visma kjøper opp svenske Agda, et programvareselskap innen Human Resource Managment (HRM) og lønn som har en markedsandel på 25 prosent av innen privat sektor i Sverige. Dermed blir Visma, med Øystein Moan i spissen, den største aktøren innen programvare og tjenester innen lønn og tjenesteutsatte forretningsprosesser i Norden.

Etter oppkjøpet vil nemlig Visma stå for hele 2,3 millioner lønnslipper i Norden hver måned.

– Dette oppkjøpet styrker Vismas posisjon, både som tilbyder av programvareløsninger innen HRM og BPO, i tillegg til at det øker konkurransekraften og muligheten for å levere enda mer unike outsourcings- og lønnstjenester til våre kunder i Sverige og på andre markeder. Resultatet er en ledende posisjon både på det svenske privatmarkedet samt i resten av Norden, da Visma nå står for kjøringen av 2,3 millioner lønnsslipper hver måned, sier Øystein Moan, konsernsjef i Visma.

Det er ikke klart hvor mye Visma betaler for Agda.

Det er ikke kjent hva Visma betalte for selskapet. Visma eies av to oppkjøpsfond, Kohlberg Kravis Robers (KKR) og HgCapital. Selskapet har vokst kraftig gjennom flere store oppkjøp i Norden de siste årene. Blant annet snappet selskapet opp det børsnoterte IT-selskapet Mamut i fjor.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.